Selle pealkirja lõppu tuleks panna lausa hüüumärk.
See ei ole just koht, kuhu ma satun igapäevaselt. Nüüd aga hankisin korteri Tartusse ja sellega seoses tuli teha paar sõitu lõunapoole. Minu kallis ema tutvustas mind tagasiteel Tallinnasse sellise eestipärase toidukohaga.
Põhjaka mõis
Mäeküla küla, Tallinn-Tartu maantee ääres
Koduleht:
http://www.pohjaka.ee/
Mis mind esiteks üllatas?
1. Nad kasvatavad kõik ise ja valmistavad kaasa ostmiseks ka erinevaid napsusid, leibu ja määrdeid. Nende astelpajunaps on väga hea.
2. Interjöör on nii ilus ja meeldejääv.
3. Nad on avatud K-P 12-20, kusjuures neil on kollektiivne lõuna kell 15-16. How sweet is that!
 |
"2007. aasta kevadel saabusime mahajäetud Põhjaka mõisa juurde. Meil oli tekkinud plaan mõisasse toidukoht rajada. Selline, kus söögivalmistamiseks vajaminev tooraine oleks kohalik-kodumaine ja kus keetmine-küpsetamine toimuks elusal tulel. Kohalik-kodumaine tooraine tähendab aga automaatselt sõltuvust sesoonsusest, aastaaegadest. Nii ei saa meil talvel krõbistada rohelist salatit ega maiustada värskete puuviljadega, küll aga pakume külmal aastaajal rasvasemaid juurikaid-lihasid ja maasikakompotti maasikatest, mis suvel purki sai pandud.
Mõisasse toidukoha loomine võttis aega kolm aastat, tegime enamiku ehitustöid ise, teinekord tulid appi sõbrad-sugulased, korraldasime mõned talgud."
Menüü on lühike ja sõltub aastaajast. Meie valikuteks osutusid:
Kanamaksapasteet sibulamoosi, soolakurgi ja saiaga 5,50€
Põhjaka lihavorstid värske kartuli ja jogurti-kurgikastmega 12€
Küpsetatud seakael meesinepi, soolakurgi ja rohelise salatiga 14€
Lauale toodi Põhjaka oma leib ja leivamääre. Lisaks jõime kõrvale nende värsket münditeed.
|
 |
Kanamaksapasteet sibulamoosi, soolakurgi ja saiaga
 |
Nende menüü muutub pidavalt ja seetõttu ma endale järgmiseks korraks midagi peale emotsiooni meelde ei jätnud :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar