Esimese postituse pildid tulevad asendustelefoni mitte-eriti-kvaliteetse kaameraga, aga see-eest olid tänased kogemused piisavalt muljetavaldavad, et tekitada minus veendumust antud blogi vajaduses.
Apelsini Raudtee
Kopli 3 Tallinn, täpselt Talliskivi trammipeatuses
Koduleht: http://apelsiniraudtee.ee/
Koduleht: http://apelsiniraudtee.ee/
Raudteerööpad ühendasid Vene impeeriumi Paldiski, Tallinna ja Narvaga. Hellitavalt kutsuti linnu ühendavaid rööpaid “apelsiniraudteeks”. XIX sajandil ehitati „apelsiniraudtee“ ka Püha Peetri linnast Paldiski sadamasse. Ikka selleks, et tsaar ja õukond oleks aastaringselt lõunamaiste puuviljadega varustatud. Hiljem hakati enam vedama reisijaid ja muid kaupu.
2015 VALMIS APELSINI RAUDTEE
1929. aastal ehitatud kauaaegsest raudteeametnike kodust sai resto Apelsini Raudtee. Peakoka Marwin Lindebergi täiuslikkuseni lihvitud roogades leiab naturaalseid, puhtaid ja loomulikult värskeid maitseid. Täpselt nagu APELSINIS.
![]() |
Asukohta illustreerivad pildid pärinevad AR facebooki lehelt, sest minu telefoni kvaliteet oli liiga piinlik. |
Restoran seest oli minu jaoks ootamatu. Ma ei suutnud jõuda arusaamale, kas minu jaoks on tegu liigse kalamajalikkusega või liigse modernsusega. Kõik oli avar ja veidi kunstlik. Ka tualett oli väga modernne.
See-eest üllatas mind, et otse trammitee kõrvale on suudetud tekitada nii mugav suveterass. Hommikul ja päeval on seal väga mõnus päikese käes peesitada. Meie valisime istumiseks euroalustest tehtud istmed, mis on viimastel aastatel paljudes toidukohtades popiks saanud.
Olime juba enne 12 platsis, seega oli esialgu meie valikus ainult hommikusöögimenüü. See meid ei morjendanud, sest teadagi on hommikusöök päeva parim osa, miks siis seda mitte ka lõunaks süüa! Hommikul saab korraliku kõhutäie kella 10st kuni 12ni. Meie valikuteks osutusid munapuder soolalõhe ja rohelise salatiga (4€) ning hommikune omlett peekoni ja tartar-kastmega (4,5€). Kõhu sai täis ja kõrvale sai head kohvi. Hommikumenüüs oli valikus ka 4 euro eest erinevaid värskeid mahlasid.
Kohvilisandite alus oli väga armas ja tekitas pean-selle-saama emotsiooni. |
Kui iga päev nii head omletti saaks... |
Creme brülee marjade ja apelsiniga |
Terassil istuda oli mõnus ja lahkuda veel ei tahtnud. Sai siis võetud proovimiseks üks Creme brülee, mis vastavalt restorani nimele oli apelsiniga. Kooslus oli väga hea ja magustoit oli koheselt söödud. Peaks mainima, et üks parimaid brüleesid, mida olen proovinud.
Rohkem täna süüa ei jaksanud, aga jätsin menüüst meelde endale paar lemmikut, mida järgmine kord proovida:
Carpaccio (parmesan, rucola, granaatõun) 6€ - olen kuulnud kiitusi AR carpaccio suus sulavuse kohta
Carpaccio (parmesan, rucola, granaatõun) 6€ - olen kuulnud kiitusi AR carpaccio suus sulavuse kohta
Läätsesupp (läätsed, tomat, sibul, koriander) 5€ - vana lemmik
Kana (seesami kana, koriander, ingver, kartulipüree, sinepi-meekaste, tomat, roheline salat) 11€
Teenindaja oli väga meeldiv, mitte just eriti jutukas ja soovitusi jagav. Aga kuskil 30dates meesterahvas, mis tekitab automaatselt usaldust ja võibolla liigne familiaarsus oleks ka eestlase iseloomule võõras tundunud.
NO99 kohvik/restoran
Sakala tn, solarise kõrval
Koduleht: http://www.no99.ee/restoran
Peale pikka linnas tiirutamist ja tulemusetut shopingutuuri sai istutud õhtusöögiks NO99 terassile, mis on ammu mul olnud to-go listis. Kahjuks oli kõht veel eelmisest söömingust täis ja jäime salatite ja veini juurde. Majavein oli 4€, mis on igati aktsepteeritav hind.
„Teater annab meie restoranile hea lisamaitse. Palju on ju neid väikesi nurgapealseid restorane, kuhu võib-olla niiväga ei satugi. Aga meil tuleb inimene teatripiletit ostma ja juba märkab, et oh!, siin on selline äge koht. Või satub ta siia päevasel ajal – maja on rahvast täis, inimesed sumisevad ja olustik on õdus. Me ei ole see koht, mis paneks õhtuks laudadele valged laudlinad, seaks neile tohutu katte ja oleks eriti fancy. Me ei ole see koht. Teater ja restoran on üks tervik. Me oleme omamoodi, meie hingamine on teine. Minu jaoks on see kõik üks tervik ja selle terviku nimi on teater,“ ütleb meie restorani peakokk Mari Pere
Istusime seekord väliterassil. Vaade polnud just kiita, aga sealne õhkkond suutis siiski panna ennast välismaailmast välja lülitama. Kindlasti aitas kaasa ka klaas veini ja väligrill otse meie kõrval.
Menüüsid toodi meile lauale terve ports. Nimelt on neil grillmenüü ja a la carte menüü ning ka lõunapakkumised. Meie küll nii hilja enam lõunale ei kvalifitseerunud, aga kõht oleks selle jaoks ka liiga täis olnud.
Peab mainima, et salat ise oli päris suur ja väga maitsekas. Minu kallid kaasad võtsid värske salati grillitud haloumi juustu, rabarberi ja maasikatega(6,5€). Mina valisin erinevate salatite segu grillitud lõhe ja kuusevõrsepestoga (7€).
Haloumi juustu fänn pole mina kunagi väga olnud, aga seda versiooni ostaks või kilo kaupa. Ning maasikad sobisid sinna salatisse super hästi.
Minu lõhesalat oli lihtsalt vapustav. Ja seda ütlesin ma ka siis, kui ma asusin seda sööma täis kõhuga. Kala oli pealt mõnusalt krõbe, aga samas mahlane. Kuusevõrsepesto on minu jaoks uus nähtus. Ma pole palju võrsetega kokku puutunud ja minu jaoks on neil spetsiifiline maitse. Paljalt või saial ma seda ei sööks, kuid sinna see kuidagi... sobis. Kastet oli küllaga ja kurgiviilud olid marineeritud. Väga hästi marineeritud, nad olid veidi magusad isegi.
Kõik see kokku panna ja ma olin müüdud.Grillitud lõhe ja kuusevõrsepestoga salat. |
Tagataustal haloumiga salat. |
Teenindus oli jällegi meeldiv, aga mitte väga jutukas ega pealetükkiv. Vaikne armas noormees. Tõi bleede lausa ilma talle mainimata. Aitäh Sulle :)
Menüü on neil muljetavaldav. Tahaksin süüa sealt rohkem kui iga teist rooga ja seega minu lemmikroogade nimekiri on peaaegu terve menüü. Mis veel parem, need ei tee rahakotile liiga.
Böff a la tartar vutimunaga 5.50 €
Fetajuustusalat NO99 peakoka nägemuse järgi 5.50 €
Buffalo mozzarella basiilikupesto, grilltomatite ja värskete maasikatega 6 €
Krõbedanahaline ahjuforell vürtsika tomati-koriandrisalsa ja soolarohuse risotoga 11.50 €
Koorene kanapasta sidrunheina ja suitsujuustuga 7 €
Pardifilee, parmesani-apelsini polenta ja kirsi-punaveinikaste 11 €
Tallesadul, austerserviku-kartulitamp, nõgesepesto ja rabarberi kaste 12 €
Täidetud paprika, üleküpsetatud karulaugupestoga, kõrval kurgi-mündi raita (V) 8 €
Meie köögis valmistatud valik erinevaid sorbeesid ja jäätiseid 4 €
Grillmenüüst:
Gazpacho ehk hispaaniapärane tomati-külmsupp basiilikusorbeega 4,5€
Grillitud terve ahven, võis praetud ürdikartulid, spargel ja laimiaoli 9,5€Apelsini ja koriandriga marineeritud kanafilee, grillitud mais ja karulaugurisoto 8,5€
Köögiviljadega täidetud suvikõrvits, basiilikupesto ja kurgi-mündi raita 7,5€
Pean ka mainima. Restoranis on rippuva kohvi võimalus. Kui tahad soojendada kellegi südant, siis maksa lihtsalt ühe ekstra kohvi eest ja see jääb ootama inimest, kel selleks endal raha ei ole. Ameerikas on selline võimalus väga populaarne, aga Eestis pole ma palju seda märganud. Väga armas.
Mul oli väga intensiivselt toidurohke päev, aga ma ei saa kurta, sest tegu oli hea toiduga. Ei kahetse ampsugi.
Loodan, et selliseid päevi ja selliseid postitusi tuleb tihemini ja mu blogi ei vaju soiku. Annan oma parima ja kõigi utsitused on väga oodatud :)
G.
G.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar