Originaalretsept siin
![]() |
Pilt Jamie Oliveri kodulehelt |
1,5 kg kartuleid, kooritud
sool, pipar
õli
küüslauk (6-7 küünt)
äädikas
Variant 1:
oliiviõli
rosmariin
Variant 2:
50 g võid
1 mandariini koor
salvei
Variant 3:
2 sl hanerasva
tüümian
loorberilehed
Pane ahi 190 kraadi juurde sooja. Koori kartulid ning pane külma veega keema. Keeda 10 min. Kurna ja lase kaane all seista 3 min. Vali maitsevariatsioon.

Küpseta ahjus 30 minutit. Seejärel pressi õrnalt pudrunuiaga (vajuta kartulid veidi lapikuks) ning maitsesta valitud variandi kohaselt. Küpseta veel 30 min või kuni kartulid on kuldpruunid.
Tulemuseks on pealt krõmpsud ja seest pehmed kartulid. Mina kasutasin võid ning seda oli süües väga mõnusalt tunda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar