Misosupp on jaapani rahvustoit. Peamisteks maitseandjateks on dashi (puljong vetikatest ja kuivatatud ning suitsutatud tuunikalast) ja miso (sojaoapasta). Misosupp on hooajaline – supipõhi on aasta läbi sama, koosnedes tofust, wakamest (söödav pruun merevetikas) ja kevadsibulast, ent lisandid võivad vastavalt aastajale vahetuda. Kevadel lisatakse supile näiteks bambusevõrseid, suvel baklažaani, sügisel seeni ja talvel maguskartulit.
- Sisaldab kõiki asendamatuid aminohappeid, mis teeb sellest täieliku proteiini
- Stimuleerib seedimist
- Miso on looduslik probiootikum ja annab märkimisväärseid tulemusi soolestiku mikrofloora tasakaalustamisel
- Hea B-grupi vitamiinide allikas (eriti B12)
- Parandab vere ja lümfi kvaliteeti
- Vähendab vähiriski
- Tugevdab immuunsüsteemi
- Sisaldab palju antioksüdante
Ostsingi lõpuks Piprapoest ära 400g miso pasta, millest peaks pikalt jaguma. Miso kohta lugedes avastasin oma üllatuseks, et seda kasutatakse väga paljudel eri viisidel. Mõned retseptid, mida ma katsetan tulevikus:

Miso Carrot Soup

Easy 15-minute Miso Soup



Tehtud! Miso annab mõnusat soolasust ning selline võileib hoiab pikalt kõhu täis. Kindlasti hakkan tihti tegema.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar