neljapäev, 1. jaanuar 2015

Jõhvika-apelsini smuuti

Healing Cranberry Smoothie! The perfect breakfast or snack after all the holiday sweets! Packed with nutrition! | www.delishknowledge.com

Retsept pärineb Delish knowledge blogist.

See smuuti on väga värskendav ja mõnus vaheldus jõulutoitudele. Apelsin tasakaalustab hästi jõhvikate hapusust ning jook saab valmis kiiresti ja liigse mässamiseta.

Jõhvikad:

  • Jõhvikal on põletiku- ja bakterivastane, organismi üldtugevdav ning haavu parandav toime.
  • Marjad suurendavad veresoonte elastsust ja vastupidavust, parandavad isu ja toidu omastamist, soodustavad maomahla ja kõhunäärmenõre eritumist ning soolestiku tegevust.
  • Jõhvikas sisaldab palju C vitamiini, B1,B2 ja B3 vitamiine ja beta-karotiini, millest tehakse A vitamiini. Mineraalainetest leidub jõhvikas eelkõige kaaliumit, kaltsiumit, magneesiumit ja fosfaati.
  • Jõhvikad sisaldavad tugevaid antioksüdante proantotsüanidiine. Suure antioksüdantide sisalduse tõttu on jõhvikas hea vahend südame-veresoonkonnahaiguste ennetamisel.
  • Ja loomulikul sisaldavad need marjad ka kiudaineid


Jõhvikate eripärast maitset võib tasakaalustada apelsinide, õunte, ananasside või pirnidega. Jõhvikate hapukat maitset saab kavalalt ära kasutada toorsalatites, asendades sidrunimahla ja äädika hoopis värskete jõhvikatega või nendest pressitud mahlaga. Selline asendus on tervislikum ja annab salatile parema maitse, samuti annab punane mari salatisse värvi. Kuivatatud sügismarjad lisavad särtsu müslile või kaerahelbepudrule. Kuivatatud jõhvikaid võib süüa maiustuste asemel. Jõhvikate kuivatamisega väheneb marja hapukas maitse, mis ei vähenda jõhvikate kasulikke omadus.

Koostisosad:
1/2 cup vett

1 cup jõhvikaid
2 apelsini
1 külmutatud banaan

Pane kõik koostisosad blendrisse ning blenderda, kuni saad ühtlase joogi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar