neljapäev, 1. jaanuar 2015

Pruun riis krevettidega

Pruun riis krevettidega
Tegu on täielikult minu enda omaloominguga, mida ma järgmine kord kindlasti veid veel kohandan. Tegu oli minu esimese krevetiroaga, isegi kui krevetid olid külmutatud ning tarvis oli vaid sulatada..

Koostisosad:
1 kott pruuni riisi

(u. 15 tk) krevette
200g kõrvitsat
hunnik lehtkapsast

1 sibul
3 sl oliiviõli
basiilik (kasutasin väikseid külmutatud lehti)
till (külmutatud)
sool, pipar
riisimaitseaine või kurkum

Pane riis keema vastavalt pakil olevatele juhistele. Tükelda sibul ja kuumuta pannil, ära lase pruuniks minna. Lõika kõrvits kuubikuteks ja lisa pannile. Pese ja tükelda lehtkapsas, lisa pannile. Sulata/hauta krevetid. Kui kõrvits on pehme, lisa pannile ka krevetid, riis, basiilik, till ja riisimaitseaine.

Pruun riis



Pruun riis sisaldab rohkem kiudaineid, kui tavaline valge riis. Valget riisi on palju rohkem töödeldud ja seetõttu kaotanud palju oma toiteväärtusest. Lisaks neljakordselt suuremale kiudainekogusele sisaldab pruun riis kaks korda rohkem vitamiini B2, 30% rohkem vitamiini B3 ja üle kolme korra rohkem vitamiine B6 ja E. Mineraalidest sisaldab pruun riis üle kahe korra rohkem kaaliumit, magneesiumit ja fosforit. Ka sisaldab ta rohkem tsinki ning seleeniumit. Kuigi kruus (cup) riisi sisaldab 1,17 grammi rasva valge riisi 0,2 vastu, on tegu tervislike rasvadega ning neid ei tasu karta. Nii pruunil kui ka valgel riisil on umbes sama kalorite (vastavalt 232 ja 223) ja süsivesikute sisaldus (umbes 50) kruusi (cup) kohta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar